Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZÜLETÉSNAPOMRA...

2016.11.06

Akárhogy is nézem, megint egy évvel „fiatalabb” lettem!

Annyi szeretetet kaptam szóban, írásban, tortában, hogy a honlapomon keresztül most mindenkinek szeretném megköszönni. Legjobb lesz, ha kis ízelítőt adok mindabból, amit kaptam. A levelek legtöbbjében külön megköszönik azt a humort és jókedvet, ami jellemző egész életemre (Örülök, hiszen erre van legnagyobb szükségünk.) Izelítőként felteszem azt a székely köszöntőt, amelyet Judit nagymamától kaptam nemcsak versben, hanem mellékelve a dalt és a táncot is. Aztán lesz még néhány meglepetés…..

 

Székely köszöntő

 

"Sok születésnapokat vígan megélhess,

Napjaidat számlálni ne légyen terhes,

Az ég harmatja szívedet újítsa,

Áldások árja házad elborítsa.

 

Te néked minden öröm holtig adassék,

S amellett semmi bánat ne barátkozzék,

Légyen éltednek virága mind kinyílt,

Szíved ne szenvedjen semmi sebes nyílt.

 

Végleg az egek várát nyilván szemlélhesd!

Ott aztán az életed jobbra cserélhesd!

Az Úr a boldog életből részt adjon!

A szentek serege közébe fogadjon!

 

+

Nagy meglepetésemre a Keresztény Élet című egyházi lapban is megjelent egy köszöntés 97. születésnapom alkalmából. Írója az a Hidvégi Iván barátom, aki 30 évvel ezelőtt az Ecclesia vezetője volt, és minden könyvemet nagy örömmel árusította. A cikk címe: Amíg élek, remélek. Mivel a cikk az október 23-a hetében jelent meg, ezért különösen életem  börtönkorszakával foglalkozik: „Hosszú élete alatt nagyon sok mindenen ment keresztül. A kommunizmus évei alatt hiába vitték büntetőtáborba, juttatták börtönbe, nem hagyta magát, mindig új erőre kapott. Deák téri Rendőr-főkapitányság, Gyors kocsi utca hírhedt börtöne, Conti utcai börtön, Márianosztra, Kozma utca Budapesti Gyűjtő Fogház.... A vád: illegális szervezkedés, államellenes összeesküvés vezetése… Összesen 8 évre ítélték… Amnesztiával szabadult 1963-ban. Ezután még hosszú ideig rettegésben élt... Kiegészítésül csupán annyit, hogy 1980-as, 90-es években Szabolcs atya rendszeresen gyóntatott és prédikált a budapesti Ferenciek téri templomban, majd később hangversenyekkel kiegészített irodalmi estéket tartott a Magyar Írószövetségnél, a Magyarok Világszövetségénél és másutt, szerte az országban….. Szabolcs atya életének jelentős részében Prohászka Ottokár püspök boldoggá avatásán fáradozott, és teszi ezt a mai napig. Legutóbb a Katedrális című könyvét dedikálta a Ferenciek terén, mely fejezeteket tartalmaz Prohászka életéből. Most készült el a kilenckötetes Jubileumi Sorozata Prohászka kutatásainak eredményeként.

Hálás szívvel köszönjük meg Istennek, hogy szent hivatással áldotta meg, és köszönjük a Boldogságos Szűz Máriának, hogy vigyázott rá, hogy ily hosszú időn át erősíthette hitünket, taníthatott a jóra, szépre, szeretetre!”

+

Egy újabb kedves story: A pesti jezsuiták Jézus Szíve templomának voltam éveken keresztül lelki vezetője. Karnagyuk, Rónaszéki Tamás telefonon köszöntött születésnapomra, mire én tréfásan és akarattal azt mondtam: köszönöm, hogy a hetvenkilencedik születésnapomra gratuláltál. Mire ő szellemesen csak annyit mondott: Atyám, már az is elég sok!

Arra kértem, hogy a kb. 30 tagú énekkar minden tagjának adja át a homlokukra küldött kis keresztemet. Tegnap este Lantos István zongoraművész, a Zeneakadémia professzora, felhívott telefonon, és jelezte, hogy jelen volt azon a próbán, amikor Tamás mindenkinek átadta a kis keresztet.

+

 

Hát így aztán könnyű, és gyönyörű a 100 felé haladni! Mostanában így írom alá leveleimet: 100-3=97.

Köszönök Uram, mindent, a Te és a barátok szeretetét.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bfu4LtzhyYI