Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világnézetek

„Fényt adok és életet mentek”!

Ez olvasható egy világító torony tetején.

Ezzel a szándékkal küldöm ezeket az írásokat, hogy tudjunk mindent a helyére tenni!

 

Cikkek

Lehet-e egy jó muszlim, jó amerikai vagy kanadai?

2016.08.15

Lehet-e egy jó muszlim, jó amerikai vagy kanadai? (európai)

Ezt a kérdést továbbították egy barátomnak, aki Szaúd-Arábiában dolgozott 20 évet.

 

FILOZÓFIA CHRISTI - A keresztény világnézet erejének titka

2016.04.11

Korszellem

Olyan korban élünk, amikor még a hívő ember is tanácstalanul áll egy-egy kérdésben. Le kell szögeznünk, hogy alapjában véve Isten nélküli légkör vesz körül bennünket. Ez bizonyos értelemben rosszabb, mint az ateizmus, vagy a hitünket megsemmisíteni akaró hitlerizmus, vagy a kommunizmus. Az utóbbi kettőnél a hívek óriási összefogással reagáltak az üldöztetésre, és nagyjából 1965-ig az évszázadokkal előbb felépített struktúra alapbázisai kiválóan működtek. A „földalatti” életünk számára ez óriási energiát jelentett.

 

Megismételt történelem - Az iszlám betörése Európába

2016.03.20

A történész szemével nézve, mindaz, ami napjainkban történik, nem újdonság. A honlapunkon olvasható volt az a cikk, amely pontosan utal a Korán ama passzusaira, melyekben Mohamed, „Allah egyetlen igaz prófétája” előre megmondja, hogy hogyan tör világuralomra a muszlimok egyetlen igaz vallása. (Ezt eleve úgy kell értelmezni, hogy a vallás köntösébe bújva hogyan foglalja el jóformán az egész Földet.) Ez a világuralmi megszállottság mind a mai napig érvényben van, még nevet is adtak neki: Dzsihád= Szent háború.

 

Merkel politikája az EU széthullását készíti elő

2016.03.03

A német sajtó 180 fokos fordulatot vett a migrációval kapcsolatban. Pontos értesülésünk van, éppen egy német újságíró könyve alapján, hogy éveken keresztül a német sajtó a legelemibb demokratikus szabályokat sem tartotta be. A legfelsőbb körökből irányították az újságírókat, a politikai elemzőket.

 

Európának vége?

2016.03.03

Elöljáróban szeretném megjegyezni, hogy ez az írás nem jelent volna meg, ha előzetesen nem kaptam volna több tanulmányt a mai háborús helyzetről (mert hiszen véssük már az agyunkba, hogy kitört a harmadik világháború). Legutóbb egy neves orientalista, Maróth Miklós az MTA alelnöke itt, Székesfehérvárott, a Művelődésházban tartott a fenti címmel egy igen fontos és új szempontokat hangsúlyozó előadást. Ezeknek a cikkeknek, előadásoknak szintéziseként írom az alábbi gondolatokat.